Rovinj

Rovinj az Adriai-tenger gyöngyszeme. Nem véletlenül nevezik ezt a várost így. ismerje meg Ön is rövid bemutatónkban ezt a csodás tengerparti városkát.

    Isztria a zöld mediterrán

A fenti mondatot, több helyen látjuk kiírva ha az Isztriai-félszigeten. Isztria, Horvátország más tengerparti területeivel ellentétben sok zöldterülettel rendelkezik, a tengerparton nem sziklákat látunk, hanem erdőket, fákat és szép zöld pázsitot. A strandokon számtalan lehetőségünk van elbújni a tűző nap elöl. Isztrián, így Rovinjban is számtalan kirándulási lehetőségünk van. Isztrián belül érdemes ellátogatni Žminjbe, Porečbe, Pulára, Kotličba vagy akár Motovunba is. Egy-egy esősebb napon érdemes megnézni a Pazinska jama szurdokot is. Rovinj fő látványossága a Limski fjord, ahová eljuthatunk hajókirándulással is, amiből sokat találunk a kikötőben.

rovinj panorama

    Rovinj

Rovinj a legszebb és a legnépszerűbb üdülőváros Horvátországban, ami nem egy légből-kapott kijelentés. A város minden évben elnyeri az "Aranyalmát", a legjobb üdülőhelynek járó díjat. Akik már voltak Rovinjban, azoknak nem kell magyarázni, hogy mennyi szép és hangulatos hellyel fog találkozni. Akik még nem voltak, azoknak pedig mindenképp fel kell fedezniük a csodás strandokat, a hangulatos óvárost és az isztriai gasztronómia legkülönlegesebb ételeit.
Rovinj nem csak egy szimpla nyaralást kínál, hanem élményeket, amiket máshol nem találunk meg és rengeteg felfedezésre váró helyet. A várost körülölelő strandok mindegyike tiszta, rendezett és kiváló vízminőséggel rendelkezik. A számtalan strand közül mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.
A legnépszerűbb látnivalókat szeretnénk alább bemutatni önöknek!

Rovinj látnivalói

    Óváros

Rovinj óvárosát nem tudjuk egy nap alatt bejárni, hiszen minden egyes látogatásunkkor újabb és újabb szépségét, rejtett utcáit tudjuk felfedezni. Sokan, sok estét töltenek el az óvárosban sétálva, közbe fagyizva, vacsorázva. Az óváros tökéletese alkalmas arra, hogy kikapcsolódjunk. Az óváros alatti főtéren koncertekkel és kulturális programokkal találkozunk, számtalan étteremmel és fagyizóval kiegészítve. Az óváros tetején álló Szent Eufémia templom, ami ikonikus jelképe a városnak és rengeteg embert vonzó helyszín a templomkert, ahonnan gyönyörű fotókat készíthetünk és remek látvány tárul elénk odafentről. Ha részletesebben is szeretné megismerni Rovinjt és annak látnivalóit, akkor keresse fel a ➤ Rovinj infó weboldalt, ahol sok-sok információt és tippet olvashat erről a gyönyörű városról! Ha akár lakókocsiban, Ha akár apartmanban vagy szállodában szeretne eltölteni a rovinji nyaralását, mindenképpen érdemes felkeresnie a Rovinj infó weboldalt, ahol magyar nyelven, közérthetően és naprakész információkkal találkozhat, rengeteg igazán hasznos tippel megspékelve!

Limski fjord    

A Rovinj felett található Limski fjord a városban nyaralók első számú és legközkedveltebb kirándulási helyszíne. Számtalan hajókirándulás indul a fjordba, különböző szolgáltatásokkal. Természetesen eljuthatunk ide autóval vagy akár kerékpárral is. Ha az utóbbit választjuk, akkor meredek emelkedőkre és lejtőkre kell számítanunk az út során.
A körülbelül 10 kilométer hosszú Limski fjord végében található kikötő felett egészen korrekt áron tudjuk megkóstolni a fjordban tenyésztett tengeri halakat, kagylókat. Ha továbbmegyünk Vrsar felé az emelkedőn, akkor pedig kiépített kilátókon tudjuk megnézni a csodás látványt nyújtó fjordot és környékét.
A legtöbbet úgy láthatunk a fjordból, hogyha egy hajókirándulással járjuk be azt. Ez talán az egyetlen módja is annak, hogy delfineket lássunk, hiszen rendszeresen járnak be a halnevelő telepekre uzsonnázni.

    Zlatni rt.

A Zlatni rt vagy más-néven Aranyfok nem más mint Rovinj legnagyobb természetvédelmi területe. nagy területen, rengeteg lélegzetelállító stranddal rendelkező park a turisták kedvenc célpontja egész évben. A terület könnyen megközelíthető gyalog, autóval vagy biciklivel is. Az autósok számítsanak rá, hogy az eddigiektől eltérően nincs már ingyenes parkolási lehetőség a park legtöbb bejáratánál.
Érdemes a Zlatni rt parkot választania mindenkinek a strandoláshoz, hiszen itt a kisgyerekesektől az idősebbekig, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb strandot.

Palud    

A paludi ornitológiai park a természetbarátok kedvenc kirándulási helyszíne.
A kb. 20 perces gyaloglással megközelíthető mocsárban olyan, máshol elő nem forduló madarakkal találkozhatunk, mint például a paludi kócsag. A madarak háborítatlan megfigyeléséhez kiépített leseket találunk, aminél előfordulhat, hogy várnunk kell míg felszabadul.
Ha már ellátogattunk a tikkasztó nyári melegben Paludra, akkor érdemes kipróbálni a park strandját is, ami egyedi és tömegtől mentes fürdőzést tesz lehetővé.

horvátország lakókocsi
horvátország lakókocsi

Rovinj

Ismerje meg ezt a csodás várost, ami biztosan nem fog csalódást okozni Önnek sem! A kempingel szemben lévő gyönyörű és romantikus óváros, melyet újra és újra látni akar majd!

Porton Biondi kemping

Porton Biondi kemping

Információk és képek a kempingről, a környékről, az elhelyezkedéséről és szolgáltatásairól. Ismerje meg a kemping strandját is, mely ideális gyereknek és felnőtteknek egyaránt.

Horvátország

Horvátország

Az ezerarcú Horvátország, amit most Ön is megismerhet rövid ismertetőnk segítségével és hasznos információkat is talál a Horvátországi közlekedésről és az autópályákról is.

Last Minute!

Jelenleg nincs akciós ajánlatunk, de
Iratkozzon fel Facebook oldalunkon, hogy ne maradjon le semmiről!

Rovinj lakókocsi Horvátország. Lakókocsis nyaralás az Adrián garantáltan a legjobb árakon az óvároshoz közeli, tengerparti Porton Biondi kempingben.