Horvátország

Horvátország amit mindenkinek látnia kell. Déli szomszédunk elsősorban a tengerről és a sok napsütéséről ismert, de ezen kívül rengeteg látnivaló vár.
horvátország lakókocsi

Horvátország a tenger otthona

Horvátország a gyönyörű, természeti kincsekben, és szebbnél-szebb szigetekben gazdag. Bátran mondhatjuk, hogy Horvátország Európa talán legszebb tengerpartjával rendelkező országa. Szigeteiről, városairól, és látnivalóiról is részletes információkkal szolgálunk. Horvátország lenyűgöző nemzeti parkjai közül kiemelkedik a Krka és a Plitvicei nemzeti parkok. A horvátországi turizmus a tenger köré épült ki, köszönhetően a gyönyörűen kék és kristálytiszta víznek.

Horvátország fővárosa Zagreb, de jelentős turisztikai forgalommal nem rendelkezik. Az üdülőhelyek közül egyértelműen Rovinj emelkedik ki, ez a város nyeri évről-évre az "Aranyalma" díjat, mely a legszebb horvátországi üdülőhelynek jár. Népszerű turistacélpont még Split, Trogir, Krk és Dubrovnik is. Horvátországban ha bárhová is megyünk nyaralni, a tenger minősége és a kulturális élmények garantáltak. Horvátország természetvédelmi parkokban igen gazdag ország: összesen nyolc nemzeti parkja, tíz természeti parkja és két szigorúan védett rezervátummal is rendelkezik. Ezen kívül hetvennégy különlegesen védett rezervátum, nyolcvan természeti emlékhely és harminckét védett tájegysége van harminchat erdőség mellett. A közlekedési szabályok megegyeznek a magyarországiakkal, nyáron az utak forgalma nagyon nagy. A strandok mind kristálytiszták és a partjuk is rendezett.

Split

Horvátországnak több kedvelt úti célja közül az egyik a dalmáciai Split, ami egyben Horvátország második nagyvárosa is, a dalmáciai térség kereskedelmi és közlekedési központja.
A város egy tipikus nagyváros, de a külvárosi része csendes és a tengerpartjai is szépek.
Látnivalói közül a legszebb az egykori Diocletianus-palota falai között található óváros, a Szent Doimus székesegyház, az Agubio-palota és a Gripe erőd. Kiváló kirándulóhelyek a környező szigetek: Vis, Hvar, Korcula, Brac... A közelben elérhető városok, amiket érdemes megnézni: Trogir, Omis, Makarska, illetve a Kihagyhatatlan Krk vízesés és nemzeti park.
Hátránya, hogy viszonylag messze van Magyarországtól, egy mindig nyüzsgő nagyváros több százezer lakossal és az emberek is mogorvábbak, mint máshol.

Poreč

Poreč Rovinjtól mindössze 30 kilométerre található északra és kedvelt kirándulóhelye a rovinji vendégeknek. Stílusát tekintve hasonló mint Rovinj, de óvárosa kisebb.
A város kialakításának köszönhetően a szállásoktól viszonylag messze esnek a strandok vagy fordítva, a szállásoktól az óváros, ami egyben a kulturális élet központja is. Poreč legnagyobb strandja ami kempingnek és több szállodának is helyet ad, a Zelena laguna. A strand szép és sok kiszolgálólétesítménynek is helyet ad, de a strandra jutásért sokszor fizetnünk kell.
A városban több szórakozóhely található és Poreč mellett egy nagy és sajnos drága aquapark is található.
Az óvárosban sok hajókirándulást is találunk, melyek úti célja legtöbbször Rovinj, Vrsar és a Limski fjord.
A közelben található városok, amiket érdemes megnézni: Vrsar, Funtana és Umag.

Opatija

Opatija vagy magyarul Abbázia, ami egykoron magyar város is volt kedvelt célpontja a magyar vendégeknek.
A város nagyon szép, de nagyon kicsi is. Gyakorlatilag egyetlen stranddal rendelkezik, amit egy forgalmas út választ el a várostól. Az opatijai strandok többsége nem is a városban, hanem a mellette lévő falvakban helyezkedik el. A parkolóhelyeket nagyon szűkösen mérik itt, érdemes a város határában, azon túl keresni.
A strandja betonozott és felette egy nagy szálloda helyezkedik el. Gyalog szinte minden látnivalót elérünk, autóval pedig eljuthatunk Rijekába is.

Rovinj

És természetesen Rovinj. Horvátország legszebb és legtöbb vendéget vonzó városa. Számtalan látnivalóval és gyönyörű strandokkal. A Rovinj nevű oldalunkon olvashat bővebben sokunk kedvenc adriai városáról.

horvátország lakókocsi

Rovinj

Ismerje meg ezt a csodás várost, ami biztosan nem fog csalódást okozni Önnek sem! A kempingel szemben lévő gyönyörű és romantikus óváros, melyet újra és újra látni akar majd!

Porton Biondi kemping

Porton Biondi kemping

Információk és képek a kempingről, a környékről, az elhelyezkedéséről és szolgáltatásairól. Ismerje meg a kemping strandját is, mely ideális gyereknek és felnőtteknek egyaránt.

Horvátország

Horvátország

Az ezerarcú Horvátország, amit most Ön is megismerhet rövid ismertetőnk segítségével és hasznos információkat is talál a Horvátországi közlekedésről és az autópályákról is.

Last Minute!

Jelenleg nincs akciós ajánlatunk, de
Iratkozzon fel Facebook oldalunkon, hogy ne maradjon le semmiről!

Rovinj lakókocsi Horvátország. Lakókocsis nyaralás az Adrián garantáltan a legjobb árakon az óvároshoz közeli, tengerparti Porton Biondi kempingben.